Activiteiten

Zonta komt op voor gelijke rechten van vrouwen, biedt aan kansarme vrouwen en stimuleert actieve deelname van vrouwen aan het maatschappelijke- en beroepsleven. Om die doelen te realiseren houdt Zontaclub Eindhoven zich bezig met:

Advocacy, scholarschip en fundraising. Hieronder lees je wat we op deze gebieden doen.

Advocacy

Is het pleiten voor gelijke kansen en rechten. Wij zetten ons daarom actief in voor de VN campagne Orange the World.
Vanaf 25 November zijn er 16 dagen lang over de wereld acties om aandacht de vragen om geweld tegen vrouwen te stoppen. Word ook #Medestander en teken mee: https://www.orangetheworld.nl/de-medestander-pledge/

Scholarship STEM

Zontaclub Eindhoven geeft met trots elke twee jaar een scholarship van €2.000 aan een getalenteerde vrouw in de technologie (STEM). Aanvullend kan je ook in aanmerking komen voor 1 van de 32 internationale scholarships van $ 5.000 om te besteden aan een opleiding in STEM.
Voor de andere Zonta scholarships verwijzen we je graag naar Zonta International.

Scholarship

Opening aanvraag verwacht/ New request … mei 2025

Fundraising

Jaarlijks organiseren wij activiteiten om geld in te zamelen voor projecten die de maatschappelijke positie dan wel het welzijn van vrouwen bevorderen. In Nuenen organiseren wij -met veel succes -onze terugkeerde theateravond in samenwerking met Theatergroep Plankgas. Met behulp van sponsoren, een uitbundige loterij en een vrolijke markt met aantrekkelijke producten.

Dit jaar zamelen we geld in voor:
Loopbaancoaching programma voor vrouwen bij de Eik
Inloophuis de Eik, in Eindhoven, is een centrum voor leven met en na kanker.

De Eik ervaart dat werkende vrouwen het lastig vinden om na kanker (of met kanker) weer terug te keren in het arbeidsproces. Vrouwen gaan opnieuw op zoek naar zingeving en naar een passende (loop)baan. Vorig jaar heeft de Eik een loopbaancoaching programma aangeboden aan deze vrouwen met heel positieve feedback van de deelnemers. Dit programma is niet gratis en deelnemers moeten een eigen bijdrage betalen. De Eik wil dit programma continueren maar zou graag zien dat dit programma toegankelijk is voor alle vrouwen die na (of met kanker) willen terugkeren in het arbeidsproces. Door de sponsorbijdrage van Zonta wordt dit loopbaancoaching programma van de Eik mogelijk gemaakt voor een bredere groep van vrouwen. Tijdens de Theateravond zal een deelnemer van het programma bij de Eik haar ervaringen toelichten.

Build a better world for women and girls